Geavanceerde filters

Leer hoe u de weergave van uw rapporten kunt verfijnen in de gegevenstabellen in alle modules met geavanceerde filters

Gebruik

Met geavanceerde filters kunt u uw gegevens filteren op bijna elk veld in uw entiteiten.

  • Ga naar een Dastra-module (bijvoorbeeld de module Rechtenoefeningen).

  • Klik op de knop "Filters" rechtsboven in de gegevenstabel.

  • Er verschijnt een klein venster met een lijst van de meest gebruikte standaard filters, door een van deze filters toe te passen wordt de tabel automatisch bijgewerkt.

De combinatie van deze filters is cumulatief

Bijvoorbeeld: als ik filter op één of twee tags "complex" en "pending" + ik selecteer een organisatorische eenheid "Contoso": dan krijg ik alle regels te zien die de 2 tags "complex" en "pending" bevatten en die zich in de organisatorische eenheid "Contoso"_ bevinden.

  • Als je geen filter kunt vinden die bij je past, kun je op de knop "Filter toevoegen" klikken. Daar kun je de combinatie van filters bewerken die het beste bij je past

Standaard bewaart Dastra de filters die je selecteert, wat betekent dat als je van pagina verandert of je browser ververst, de filters bewaard blijven. Deze filters zijn specifiek voor uw browser en werkruimte (ze worden opgeslagen in LocalStorage).

De weergave opslaan

Je kunt de filters die je toepast op je gegevens opslaan en delen met al je collega's. Klik op de knop Opslaan om het filter op te slaan in uw werkruimte

Bekende problemen

Mijn gegevens worden niet meer weergegeven?

Als u problemen hebt met de filters: u verliest de weergave van uw gegevens, raden we u aan de browsergegevens (cookies, localstorage, enz.) te wissen. Hierdoor wordt de status van uw filters in uw werkruimte hersteld.

Ontbreken er enkele kolommen in de geavanceerde filters?

Om verschillende redenen kan het technisch niet mogelijk zijn om deze filters in te stellen. In dit geval raden we u aan om de gegevens in ruwe vorm te exporteren en het rapport uit te voeren in tools zoals Excel.

Als dit een filter is dat essentieel is voor uw bedrijf, aarzel dan niet om ons een verzoek te sturen voor nieuwe functionaliteit via de Dastra community of het aanvraagsysteem.

Last updated