Werkruimte aanmaken en instellen

Leer hoe je je eerste werkruimte maakt in Dastra.

Inloggen op Dastra.eu

Begin met een verbinding met Dastra.eu. Als je nog geen account hebt, registreer en maak een nieuwe aan.

Je kunt direct toegang krijgen tot Dastra door een "Gratis Proef" account te openen die 30 dagen geldig is. Als u zich wilt abonneren op een lange termijn aanbieding, neem dan contact met ons op.

Werkruimte

Een werkruimte is een organisatie die wordt gebruikt om een of meer registers voor Verwerking te hosten. U kunt naar wens een werkruimte aanmaken per behandelingsregister en/of per rechtspersoon of filiaal.

Een workspace aanmaken

U hebt een workspace nodig om uw entiteit te beheren. U kunt een werkruimte maken door op "Nieuwe werkruimte" te klikken:

Vul de velden in en klik op "Doorgaan".

Nodig de eerste gebruikers uit

Zodra de werkruimte is aangemaakt, kun je je collega's direct uitnodigen voor je ruimte.

Je kunt bestaande gebruikers aan deze ruimte toevoegen of nieuwe gebruikers uitnodigen, door op de "Nodig een gebruiker uit" knop te klikken.

Wijs hen de rol van uw keuze toe en klik op "Volgende".

Maak de eerste entiteit

In Dastra staat het begrip werkruimte los van het begrip juridische entiteit. Een werkruimte kan dus verwijzen naar meerdere afzonderlijke juridische entiteiten (zoals in een groep bijvoorbeeld). Aan de andere kant kan er maar één wettelijke vertegenwoordiger per juridische entiteit zijn.

Elke entiteit wordt beschouwd als een Verwerkingsverantwoordelijke

Om de eerste juridische entiteit aan te maken, hoeft u alleen maar de naam aan te geven en de verantwoordelijke voor de verwerking (de wettelijke vertegenwoordiger) en, indien aangewezen, de functionaris voor gegevensbescherming of andere partijen erbij te betrekken. Alleen de naam van de rechtspersoon is verplicht.

Vul de velden in en klik op "Doorgaan" om uw ruimte in te voeren.

Maak andere entiteiten en afdelingen aan (optioneel)

Zodra uw ruimte is geopend, is het een goede gewoonte om meteen alle andere juridische entiteiten en eventuele afdelingen aan te maken, om het latere beheer van Verwerkingen en de toewijzing van rechten aan gebruikers te vereenvoudigen.

Klik hiervoor op de naam van uw entiteit linksboven in het scherm (in dit geval op de knop "Test") om het vervolgkeuzemenu weer te geven en klik vervolgens op de knop "Uw werkruimte beheren".

Dit brengt je naar het configuratiescherm voor entiteiten en afdelingen. Creëer afdelingen door op de knop "Creëer een afdeling" te klikken of een nieuwe juridische entiteit door op de knop "Creëer een entiteit (Verwerking)" te klikken, totdat het organigram van uw structuur wordt weergegeven in Dastra.

U kunt ook subafdelingen toevoegen door op de knop "Voeg een kindafdeling toe" te klikken.

De "Organogram" weergave gegenereerd in Dastra (<../../.gitbook/assets/image (128).png>)

Gefeliciteerd, je werkruimte in Dastra is gemaakt en ingesteld!

Volg de onderstaande tutorial of begin Dastra zelf te verkennen.

pageHandleiding

Last updated