Integraties via Zapier

Stel connectoren in tussen Dastra en uw andere favoriete applicaties om uw workflows te automatiseren en tijd te besparen.

Zapier introduceren

Zapier is een online automatiseringstool die je applicaties en services met elkaar verbindt. Je kunt twee of meer applicaties met elkaar verbinden om terugkerende taken te automatiseren zonder dat je code hoeft te schrijven of ontwikkelaars hoeft in te schakelen om de integratie uit te voeren

Met Zapier kun je Zaps (of integraties) opzetten.

Een Zap is een geautomatiseerde workflow die je applicaties en services met elkaar verbindt. Elke Zap bestaat uit een trigger en een of meer acties. Wanneer je je Zap activeert, voert hij de actiestappen uit telkens wanneer de triggergebeurtenis zich voordoet.

De drie belangrijkste concepten om te onthouden:

 • Triggers Een gebeurtenis die een Zap start. Als je bijvoorbeeld elke keer dat je een e-mail ontvangt een sms wilt sturen, is de trigger "nieuwe e-mail in inbox".

 • Actie Een gebeurtenis die een Zap uitvoert nadat deze is getriggerd. Als je bijvoorbeeld elke keer dat je een e-mail ontvangt een sms wilt versturen, is de actie "sms versturen".

 • Zap Een trigger en een reeks acties die samen een geautomatiseerde workflow vertegenwoordigen. Stuur bijvoorbeeld een tekstbericht telkens wanneer u een e-mail ontvangt.

Sjablonen voor bliksemsnelle configuratie

We hebben voorgeconfigureerde geautomatiseerde workflowsjablonen die je met een paar klikken kunt instellen. Ongeveer tien sjablonen zijn al beschikbaar en kunnen worden geopend vanaf onze integraties pagina of rechtstreeks vanuit de integraties sectie van de Dastra webapplicatie.

We zullen regelmatig nieuwe sjablonen online zetten om aan uw automatiseringsbehoeften te voldoen en u kostbare tijd te besparen. Voel u ook vrij om uw ideeën voor geautomatiseerde workflows in te dienen zodat we ze als sjabloon kunnen voorstellen.

Een volledig aanpasbare integratie-editor

Als u een workflow wilt automatiseren waarvoor we nog geen sjabloon aanbieden (of een bestaande sjabloon enigszins wilt aanpassen aan uw situatie), kunt u Zapier's Zap Editor gebruiken.

Met de Zap Editor kun je vanaf nul een Zap maken, zonder ook maar één regel code te hoeven typen.

Kies de toepassing die u wilt verbinden met Dastra uit de Zapier catalogus, configureer een trigger en selecteer vervolgens de actie die u wilt uitvoeren. Je kunt acties in een applicatie van derden triggeren vanuit een gebeurtenis in Dastra, of een actie in Dastra triggeren vanuit een gebeurtenis in een applicatie van derden. Met meer dan 4.000 applicaties die compatibel zijn met Zapier, zijn de automatiseringsmogelijkheden eindeloos.

Welke functies van Dastra kunnen op dit moment worden geautomatiseerd in Dastra via Zapier?

Zoals je Begrepen hebt, bestaat een integratie uit een triggerelement en een of meer acties. Tot nu toe hebben we 2 triggers en 6 acties ingesteld aan de kant van Dastra (het is belangrijk om te begrijpen dat je beperkt bent in termen van triggers en acties tot wat Zapier-compatibele applicatie-editors voor je beschikbaar maken). We zullen deze lijst in de toekomst uitbreiden zodat je zoveel mogelijk functies van Dastra kunt automatiseren.

 • Bestaande triggers:

 1. Nieuw rechtenverzoek aangemaakt

 2. Nieuwe taak aangemaakt

 • Bestaande acties:

 1. Een taak maken

 2. Een acteur maken

 3. Maak een verzoek om een recht uit te oefenen

 4. Een actor aan een bestaande behandeling koppelen

 5. Een actor zoeken

 6. Een actor vinden of aanmaken als deze niet bestaat

U kunt een van de twee triggers aan de Dastra-kant gebruiken om taken in toepassingen van derden uit te voeren, of een trigger in een toepassing van derden gebruiken om een van de zes mogelijke acties in Dastra uit te voeren.

Zie de Zapier documentatie voor meer informatie over het instellen van een connector

Je bent nu klaar om jezelf in de wereld van automatisering te lanceren en je eerste connector &#x20 in te stellen;

Last updated