Veelgestelde vragen

Kan ik een PIA uitvoeren op meerdere verwerkingen?

Een gegevensbeschermingseffectbeoordeling kan betrekking hebben op één verwerking of op een reeks soortgelijke verwerkingen. **Een enkele DPIA kan worden gebruikt om meerdere verwerkingen te beoordelen die vergelijkbaar zijn wat betreft hun aard, reikwijdte, context, doeleinden en risico's.

Bijvoorbeeld:

Bijvoorbeeld: * lokale autoriteiten die elk een soortgelijk videobewakingssysteem opzetten, kunnen één analyse uitvoeren met betrekking tot dit systeem, ook al wordt het vervolgens door verschillende Verwerkingsverantwoordelijken geïmplementeerd;

  • een spoorwegmaatschappij (één verantwoordelijke voor de verwerking) kan één effectbeoordeling uitvoeren voor het videobewakingssysteem dat op verschillende stations wordt gebruikt.

In Dastra is het standaard PIA-model gekoppeld aan één enkele Verwerking. Het is mogelijk om het model aan te passen zodat de PIA niet gekoppeld is aan een Verwerking. In dat geval kunt u de PIA aanmaken, exporteren en in de documentatie van de betreffende Verwerkingen plaatsen.

Kan er automatisch een e-mailsjabloon worden ingesteld wanneer er een audit wordt gemaakt?

Je kunt een e-mailsjabloon maken die kan worden gebruikt bij audituitnodigingen. Het is niet mogelijk om geautomatiseerde acties uit te voeren via bijvoorbeeld workflows. Audits kunnen niet worden gebruikt als triggers

Last updated