Een audit of PIA plannen

Leer hoe je een audit plant met Dastra.

Campagne plannen

Zodra de auditsjabloon is gemaakt en aangepast, start je een campagne door op de knop "Plan een audit" te klikken

Er zijn twee manieren om een auditcampagne in te dienen:

  1. Per e-mail: voer de naam van de campagne en de respondenten in, nodig zowel interne als externe respondenten uit en wacht vervolgens op de reacties. Ze ontvangen een e-mail met een link naar een online ruimte waar ze hun antwoorden kunnen invoeren.

  2. Via een gedeelde link: iedereen met de gedeelde link kan toegang krijgen en een auditrespondent worden; voor elke toegang wordt een audit gegenereerd. De gedeelde link blijft beschikbaar totdat deze wordt gedeactiveerd.

Het is mogelijk om mensen die niet op de audit hebben gereageerd opnieuw te activeren

De audit koppelen aan andere objecten in Dastra

Het is mogelijk om de audit te koppelen aan een andere specifieke module. Om dit te doen, moet je bij het configureren van je audit model, nadat je het een naam en beschrijving hebt gegeven, er een element aan koppelen dat het audit object wordt

[Selecteer het element dat geaudit moet worden in de configuratie] (<../../.gitbook/assets/Capture web_6-5-2022_111340_app.dastra.eu.jpeg>)

Als je audit al is aangemaakt, is het nog steeds mogelijk om er achteraf een item aan te koppelen. Ga naar de audit, klik op de knop "Sjabloon wijzigen" en vervolgens op de knop "Configureren" onder de knop "Opslaan". Je keert dan terug naar de initiële configuratie tab van het model.

Deze objecten kunnen actoren, bedrijfsmiddelen, applicaties, gegevensverwerking, datalekken, rechtenexercities, gegevenssets, beveiligingsmaatregelen, risicobeoordelingen, etc. zijn;

Wanneer je vervolgens je audit plant, verschijnt er een nieuw vak "Object gekoppeld aan de inbreuk". Met de selector kun je preciezer kiezen aan welk object je de audit wilt koppelen.

Een voorbeeld van een gekoppeld object: een gegevensverwerking, meer specifiek een met betrekking tot het beheer van de naleving van de AVG

Last updated