Beheer rollen en rechten

Bij het uitnodigen van een gebruiker biedt Dastra standaard drie mogelijke rollen:

  • Beheerder : Beheerders hebben rechten als bijdrager en kunnen werkruimte-instellingen beheren. Administrators zijn de enigen die een Verwerking op de status "gepubliceerd" kunnen zetten, organisatorische eenheden kunnen creëren, nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen voor de werkruimte, etc. 20;

  • Contributor : Contributors kunnen de inhoud van de werkruimte lezen en bewerken. Ze kunnen items maken en concepten wijzigen die nog niet zijn gepubliceerd. Ze kunnen de instellingen van de werkruimte niet wijzigen.

  • Lezers kunnen alleen werkruimte-inhoud bekijken. Ze kunnen geen inhoud bewerken of werkruimte-instellingen wijzigen.

Alleen eigenaars kunnen de accountinstellingen van de organisatie wijzigen en workspaces aanmaken.

Een rol toewijzen aan een gebruiker

In Dastra kan een gebruiker verschillende rollen hebben. Om meerdere rollen aan een gebruiker toe te wijzen, gaat u naar de sectie "Gebruikers" van de instellingen,

toon dan de opties gekoppeld aan de gebruiker

en selecteer de "rol" die overeenkomt met de gebruiker in kwestie.

Het is echter mogelijk om aangepaste rollen aan te maken die meer geschikt zijn voor jouw organisatie.

Een aangepaste rol maken

Om een aangepaste rol te maken, moet u de eigenaar van de organisatie zijn. Klik gewoon op het profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik vervolgens op het tabblad 'Configuratie' in de vervolgkeuzelijst.

Eenmaal in het configuratiescherm, klik je op de "Rollen en rechten" knop in de "Organisatie" sectie. De lijst met rollen en rechten wordt weergegeven:

De rollen "HR Registry Operator" en "Assistant" zijn aangepaste rollen

Alleen eigenaren van de organisatie hebben toegang tot het rollen en rechten beheerscherm.

Om een nieuwe rol aan te maken, klik je op "Nieuwe rol", geef je hem een naam en vink je voor elke functie de opties "Lezen", "Bewerken", "Importeren" en "Exporteren" aan. Als je klaar bent, klik je op de knop "Opslaan" onderaan het scherm.

Om effectief te zijn, moet de nieuwe rol worden toegewezen aan een of meer gebruikers. Ga hiervoor naar de sectie "Gebruiker" en klik op de knop "rol" die bij de gebruiker in kwestie hoort.

Dat is het, de rollen en rechten zijn ingesteld! U kunt nu de tutorial bekijken of de mogelijkheden van Dastra zelf gaan verkennen.

pageHandleiding

Last updated